Ketojenik diyet yapmakta olanlar açısından, bu beslenme tipinin ortaya çıkarmış olduğu risklerden de söz etmek gereklidir. Bunların ilk sırasında, doymuş yağ oranı üst seviyedeki besinler yer almaktadır. Doymuş durumda bulunan yağların kalp hastalıklarıyla ilişkilendirilmesinden dolayı; bu yağ tipinin alınması, günlük bir durumdaki kalori alımının %7’lik bir kısmıyla sınırlandırılması gereklidir. Pekala, ketojenik diyetin öteki riskleri tam olarak nelerdir?
Besin konusunda eksiklik: Bu söz konusu diyet içerisinde tahılların yanı sıra meyve ile birlikte sebzelere çok fazla yer vermeniz mümkün olmaz. Böyle olması da; B vitamininin yanı sıra C vitamini ile birlikte fosfor, magnezyum ve ayrıca selenyum eksikliğine sebep olabilir.
Karaciğer konusunda sorunlar: Metabolize etmeniz gerekli olan çok fazla yağ olacağından dolayı, ketojenik beslenme karaciğerinizin mevcut durumunu kötüleştirmeye sebep olabilir.
Böbreklerle ilgili problemler: Böbrekler aslında proteinlerin metabolize edilmesi konusunda yardımcı olmaktadır ve ketojenik beslenme yapmak bunların aşırı bir şekilde yüklenmesine sebep olabilir.
Kabızlık sorunu: Ketojenik bir durumdaki beslenme, lif oranı üst seviyedeki besinlerin alımını sınırlandırmış olduğu için, bir müddet kabızlık sorunlarına sebep olabilmektedir.
Ketojenik beslenmeye başlama esnasında, bütün bu risklerin göz önüne alınması gereklidir ve özellikle de kronik bir rahatsızlığınız bulunuyorsa, söz konusu bu diyete başlamadan hemen öncesinde kesinlikle doktora danışılması gereklidir.