Kabızlık için evde doğal çözümler uygulamak, hastalığın kolaylıkla geçmesini sağlamaktadır. Kronik kabızlık hastalarının yanı sıra böyle bir hastalığı bulunmayan kişilerde de kabızlık durumu meydana gelebilmektedir. Kabızlık beslenme düzenin bozuk olması, kötü beslenme, hareketsiz bir yaşam tarzını benimseme veya stres gibi durumlar sebebiyle meydana gelebilmektedir. Oldukça sık rastlanan bir hastalıktır. Bu sebeple birçok kişi ilaç kullanmak yerine doğal kabızlık tedavisi yöntemlerine yönelmektedir.
Kabızlığa İyi Gelen Bitkisel Tedaviler
Kabızlık için bitkisel çözümler, hastalığa en iyi gelen çözümlerdir. Kabızlık durumunda tercih edeceğiniz bazı bitki çayları, bağırsaklarınızı çalıştırarak iyileşmenize yardımcı olmaktadır. Kabızlığa iyi gelen bitki çayları şu şekildedir:
Zencefil çayı
Sinameki çayı
Nane çayı
Karahindiba çayı
Siyah çay
Papatya çayı
Kabızlığı İyi Gelen Yiyecekler
Kabızlığı tedavi etmeye yardımcı yiyecekler , özellikle kuru meyvelerdir. Kuru kayısı ve kuru incirin kabızlığa oldukça iyi geldiği bilinmektedir. Kabızlık durumunda tüketilmesi gereken diğer besinler ise şu şekildedir:
Keten tohumu: Yoğurt içerisinde tüketilmelidir.
Beyaz et: Hazımsızlığa iyi gelmektedir.
Lifli gıdalar: Bağırsakları harekete geçirici etkileri bulunmaktadır. Ispanak, lahana, elma, erik, yulaf tüketilebilecek lifli besinlerdir.
Zeytin yağı: Bağırsaklardan yiyecek geçişini kolaylaştırmaktadır. Bu sebeple kabızlık durumuna oldukça iyi gelmektedir. Aç karnına tüketilmesi çok daha faydalı olacaktır.
Su: Su tüketiminin az olması kabızlık durumunun oluşmasında en büyük etkendir. Kabızlık hastalığı durumunda da su tüketimi, bu hastalığın geçebilmesi için büyük önem arz etmektedir. Günde en az 8 bardak su tüketilmesi gerekmektedir.
Kabızlık Nasıl Önlenir?
Kabızlığı önlemek için yaşam tarzınızda bazı değişiklikler yapmanız gerekebilmektedir. Öncelikle fast food yoğunluklu bir beslenme alışkanlığınız varsa bu alışkanlığı bırakarak daha sağlıklı bir besleme düzenine geçmeniz gerekmektedir. Kabızlık hastalığını önlemek için edinmeniz gereken diğer alışkanlıklar ise şu şekildedir:
Lifli gıdaları hayatınıza sokmanız gerekmektedir.
Günde en az 8 bardak su tüketilmesi gerekmektedir.
Hareketsiz bir yaşam tarzı kabızlığa sebep olmaktadır. Günlük egzersiz alışkanlığı edinmek gerekmektedir.