Kesinlikle niçin evlenmeyi istediğinizi bir sorgulamalısınız.
Evliliği; ailenizden kaçmak mı, problemlerden kaçmak mı, geç kalma konusundaki korkular mı, çocuk sahibi olmayı talep etmeniz mi, yoksa ciddi anlamda bir insanla evlilik bağı kurarak bağlanıp bir aile kurabilmek amacıyla mı talep ediyorsunuz?
Sonrasında niçin o kişiyi seçmiş olduğunuzu sorgulamanız gerekiyor.
Birbirinizi yeteri kadar iyi tanımakta mısınız? Beraber ortak sorumluluklar aldıktan sonra ilişkiniz bu durumdan tam olarak nasıl etkilenmiş olacak? Beraber aynı evin içerisinde çok uzun seneler boyunca birbirinizi destekleyip ve geliştirmeyi sürdürerek yaşamayı başarabilecek misiniz?
Aile baskısından ya da maddi durumundan dolayı mo o kişiyi seçmiş durumdasınız?
Tam olarak nasıl bir eş talep ettiğinizi ve ondan bütün beklentilerinizi de sorgulamanıza yarar var Tma olarak nasıl bir eş modeli talep ediyorsunuz? Modern, koruyucu geleneksel, serbest, fedakar, değişik düşünce tarzına sahip, annenize benzeyen, babanıza benzeyen vb.
Evlenme konusunda düşünceniz olan insan bu eş modeli için uygun bir yapıya sahip mi? Yoksa yuva kurduktan sonra onu değiştirebilecek olduğunuzu mu düşünmektesiniz?
Yaşama karşı bakış açılarınızı da sorgulamanızda yarar var
İlk önce fazla iyi anlaşmakta gibi görünüyor olsanız bile, evlilik olduktan sonra bazı çatışmalar başlayacak olabilir. İlk dönemler 2 tarafta kişiliğini tam bir şekilde göstermeyebilir. Fakat daha evlilik olmadan onun kültürüyle birlikte, gelenekleri ve ayrıca alışkanlıklarını da anlayarak, sizinkiler ile karşılaştırmanızda bir yarar var.